5 ingrediënten om succesvol te zijn

5 ingrediënten om succesvol te zijn

Succes in de liefde, slagen voor je opleiding, succesvol zakendoen of er simpelweg in slagen jezelf te kunnen zijn; het woord succes kent verschillende betekenissen. Wat je doel ook is, om succes te boeken zijn er altijd een paar vaste ingrediënten nodig. Denk aan het helder voor ogen stellen van je doel en je daarop blijven focussen. Onderstaande tips helpen je om succes in huis te halen. Richt je leven zo in dat het aan de belangrijkste voorwaarden voldoet voor een leven vol succes.

Maak je doel visueel

Wat aandacht krijgt dat groeit! Door je doel uit te beelden met een visionboard*, een foto of een spreuk, kan je het ophangen en jezelf er elke dag weer mee confronteren. Zo vergeet je niet wat je wilt, want het is belangrijk inzichtelijk te hebben waar je naartoe beweegt. Een herinnering aan de muur zorgt er ook voor dat je erover gaat praten. Dat is de eerste stap naar het verwezenlijken van je doel!

*Een visionboard maak je zelf met plaatjes en uitspraken uit magazines of foto’s van het web. Vergeet niet om het vooral positief te houden en durf bijvoorbeeld de kleur goud te gebruiken. Een winnaar ontvangt niet voor niets de gouden medaille.

Geef focus een plek

Als je precies weet wat je wilt, is het handig om je daarop te blijven focussen. Voorgaande tip ging over de toekomst, maar dit gaat over het nu. Wat doe jij nu om daar te komen? Heb je een plek in huis waar je kan focussen op wat je wilt? Heb je een goede studiekamer of fijn bureau? Maak een tijdschema om zeker te weten dat je toekomt aan de belangrijkste activiteiten. Vergeet niet om het harde werken af te wisselen met tijd voor sport, spel en ontspanning. Die afwisseling is belangrijk om helder te blijven. Bekijk ook eens waar je liever geen tijd meer aan kwijt wilt, wellicht loont het bijvoorbeeld om een huishoudelijke hulp in te huren. Durf keuzes te maken en grenzen te stellen.

Orde op zaken stellen

Als je goed in je vel zit en je voelt je thuis, dan heb je alle ruimte om te genieten wat er gebeurt op je weg naar succes. Je kan dan simpelweg vertrouwen op een goede uitkomst. Het is essentieel om je huis zodanig op orde te hebben dat het je niet afleidt van je doelen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de slaapkamer geen kantoor lijkt en dat het kantoor geen kindercrèche lijkt. Houd de functies van de verschillende ruimtes dus zo puur en helder mogelijk. Als je niet wordt afgeleid door zoeken en opruimen, kan je gewoon doen wat je moet doen. Zonder stress.

Ruimte voor verandering

Als alle kastjes en kamers vol staan met spullen, kan er niets meer bij. Er is dan letterlijk geen beweging meer mogelijk. Raak niet uit balans bij verandering, maar zorg voor ruimte in je huis om gemakkelijk mee te kunnen bewegen. Ga niet vechten tegen verandering, maar reken er juist op. Rivieren hebben ook uiterwaarden om verandering van de hoeveelheid water op te kunnen vangen. Praktisch gezien zou je kunnen denken aan meer ruimte aan je kapstok om meer bezoek aan te kunnen. Een tweepersoonsbed, terwijl je alleen woont, geeft direct ruimte aan een eventuele nieuwe partner. Ruimte op je computer zorgt ervoor dat je gerust meer werk aankunt.

Blijf bouwen

Ook de grootste eik is ooit een eikel geweest. Is dat geen troostende gedachte? Heb geduld, doe de dingen stap voor stap en groei elke dag een beetje. Het motiveert om gewoon door te gaan. Maak je huis steeds mooier en laat het steeds meer bij je passen. ‘Grow your garden’, in letterlijke en overdrachtelijke zin! Maak nieuwe contacten en nodig eens wat mensen bij je thuis uit. Zet figuurlijk de deur open voor mogelijkheden door ook open te staan voor contact met de mensen om je heen.

 

Veel succes voor jou!

(Visited 182 times, 1 visits today)

1 Reactie

  1. Ivo

    Ja dat zyn goede tips,waar ik meteen werk van ga maken,bedankt voor de info

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang leuke tips, nuttig advies en andere Feng Shui nieuwtjes in je mailbox. Deze nieuwsbrief wordt maximaal 8 keer per jaar verstuurd. 

Dank je wel! Je hebt je geabonneerd op de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest