Beschilderde elektriciteitskastjes. Mooi of niet? Tien foto’s.

Beschilderde elektriciteitskastjes. Mooi of niet? Tien foto’s.

Elektriciteitskastjes in de straat zijn lelijke grijze, maar noodzakelijke dingen. Als ze er niet zijn, kan je niet thuis computeren, stofzuigen, televisie kijken of überhaupt het licht aandoen. Zolang er geen andere oplossing is, moeten we het ermee doen. In de Almelose wijk Het Rosarium gaven ze er een creatieve draai aan. Leerlingen van de middelbare school Het Erasmus maakten van alle elektriciteitskastjes in de wijk een kunstwerk. Creatief is het zeker! De toegevoegde waarde verschilt per kastje, maar ja, smaken verschillen. Dus wat vind jij? Laat het weten in een reactie op deze blog.

Foto

De achterkant van de het kastje op de foto hierboven.

 

Vanuit de Feng Shui benaderd, zou ik bekijken in hoeverre het lelijke grijze kastje minder kan opvallen. Wanneer hij beter in de omgeving opgaat, hoeft niemand zich eraan te storen (=negatieve energie). Maar hier zijn de kastjes getransformeerd naar ware kunstobjecten die juist gezien willen worden. Dit werkt alleen als voorbijgangers bijna vergeten dat het eigenlijk een elektriciteitskast is waar je naar kijkt. In enkele gevallen is dat best goed gelukt.
Het onkruid trekt zich er in elk geval niets van aan.
Als ik het ontwerp voor dit kastje had mogen bedenken, dan had ik de heg nageschilderd waar hij voor staat. Maar ja, dan kan het elektriciteitsbedrijf het kastje misschien ook niet meer terugvinden 😉
Deze springt erg in het oog, maar dat deed hij ook al toen hij nog grijs was waarschijnlijk. Toen als raar uitsteeksel van de erfafscheiding.
Als je in een reactie hieronder laat weten of je het mooi vindt of niet, laat dan ook even weten welke je het mooist vindt of juist niet. Of misschien wil je dit ook in jouw wijk? Ik ben benieuwd.
(Visited 80 times, 1 visits today)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang leuke tips, nuttig advies en andere Feng Shui nieuwtjes in je mailbox. Deze nieuwsbrief wordt maximaal 8 keer per jaar verstuurd. 

Dank je wel! Je hebt je geabonneerd op de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest