De diepere betekenis van je huis uitgelegd aan de hand van droomsymbolen. 11 symbolen uitgelegd.

De diepere betekenis van je huis uitgelegd aan de hand van droomsymbolen. 11 symbolen uitgelegd.

Droom je wel eens over een huis, het toilet of bijvoorbeeld de keuken? Je kunt dromen duiden door de symbolische betekenissen op te zoeken. Wist je dat het huis uit je dromen dezelfde symbolische betekenis heeft als je echte huis? Dus het huis waarin je slaapt en droomt? In Feng Shui zien we het huis als één grote metafoor voor jou en jouw leven. Het is bijzonder om te zien dat de uitleg van de huiselijke droomsymbolen, gelijk is aan de metaforische betekenis die Feng Shui aan je huis toekent. Wil je bijvoorbeeld weten waarvoor je badkamer staat? Zoek het dan voor de grap op als droomsymbool. 11 symbolen uitgelegd.

 

Niet iedereen kan dromen onthouden, maar soms gebeurt dat wel en wil je weten wat die droom betekent. Je kunt de afzonderlijke symbolen opzoeken, maar voor het interpreteren van een droom moet je wel naar het grote geheel kijken. Dat geldt ook voor de uitleg van de afzonderlijke delen van je echte huis; je moet alles in z’n verband zien. Het is interessant om te weten, maar verbind geen levensveranderende conclusies aan onderstaande betekenissen van de 11 (droom)symbolen.

Huis

‘Huis: symbool voor het huis van de ziel’, staat er in het Droomboek uit mijn boekenkast. Dat is ook het uitgangspunt van Feng Shui! Je huis weerspiegelt wie jij bent. Daar heb ik wel vaker over geschreven, bijvoorbeeld in de blog ‘Wat bezoek van je denkt nog voordat het aanbelt’. Je huis verraadt in zekere zin wie jij bent. Als we verder kijken, kunnen we de vertrekken afzonderlijk weer verbinden aan thema’s als gezondheid, emoties of relaties. Als we nog een niveautje dieper afdalen in de materie van Feng Shui, kunnen we zelfs organen verbinden aan bepaalde delen van je huis.

Keuken

In je dromen staat de keuken net als in de Feng Shui voor ‘voeding’. Het gaat over eten maar ook over geestelijke voeding. Je keuken verbinden we ook aan het archetype ‘de moeder’ dat onder andere staat voor verzorgen (‘moederen’) en creëren (geboorte).

Kelder

De kelder wordt verbonden met het onderbewuste, het gevoelsleven en emoties. Ook het verleden wordt gekoppeld aan de kelder.

Ramen

De ramen zijn als het ware de ogen van de ziel waarmee je een heldere (schone ramen) of troebele (vieze ramen) blik op de buitenwereld hebt.

Voordeur

Zo is de voordeur de mond van je huis waardoor energie naar binnen gaat en de deur is de verbinding met de buitenwereld.

Zolder

De zolder staat voor je gedachtes, spiritualiteit en de verbinding met je hogere zelf. Een opgeruimde zolder geeft niet voor niets een opgelucht gevoel.

Gang of hal

De gang staat gelijk aan een overgangsfase. Het staat voor de flow in je leven. Vandaar het veelgehoorde Feng Shui advies om de jassen aan de kapstok niet de doorgang te laten belemmeren.

Badkamer

Heb je er wel eens bij stil gestaan dat je iedere dag start en eindigt in de badkamer? Het is een soort begin en eindpunt, waar je jezelf reinigt en invloeden van de nacht of van de dag van je afspoelt. Het staat voor loslaten, reinigen, vernieuwen en regeneratie.

Toilet

Het toilet staat nog meer dan de badkamer voor het loslaten. Staat de badkamer meer voor het reinigen, het toilet staat meer voor het opruimen (ontlasten). Het toilet staat ook voor het emotionele leven.

Trap

Met een trap kom je hogerop. Het is de verbinding tussen boven en beneden of zeg tussen hoofd en hart. Het verbindt je letterlijk met een ander niveau.

Woonkamer

De woonkamer is de plek waar je samenkomt. Over het algemeen samen met je gezinsleden, maar ook met bezoek. Het zegt iets over je dagelijkse leven en hoe je je presenteert.Wil je serieus tot diepe inzichten komen aan de hand van je huis, dan raad ik je absoluut aan om dat samen met een Feng Shui deskundige te doen. Geen situatie is hetzelfde en invloeden van de inrichting kunnen net weer een subtiel verschil maken. Want ook de kleuren, grootte, materialen, vormen of staat van onderhoud geven informatie. Zoek je een verklaring voor je dromen over huizen? Helaas, dan zal je het elders moeten zoeken. Feng Shui werkt niet bij de huizen in je dromen. Bij droom-huizen daarentegen, helpt Feng Shui fantastisch. Dat dan weer wel 😉
(Visited 14.185 times, 5 visits today)

1 Reactie

  1. Audrey

    Ik ben me gaan verdiepen in mijn dromen maar weet nog niet wat de betekenis de lering eruit is. Zodoende kwam ik op jouw site terecht.
    Wat wil het zeggen als je ramen van je ex schoonmaakt in goede harmonie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang leuke tips, nuttig advies en andere Feng Shui nieuwtjes in je mailbox. Deze nieuwsbrief wordt maximaal 8 keer per jaar verstuurd. 

Dank je wel! Je hebt je geabonneerd op de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest