Bron: deathtothestockphoto.com

FENG SHUI…

…betekent wind en water
…is wijsheid uit China
…is zeker 4000 jaar oud
…kent verschillende scholen en stromingen
…wordt vooral gebruikt voor het inrichten
…geeft inzicht in het leven

 

Feng Shui voor de ruimte

Schuiven, verzetten, schilderen, nieuwe meubelen of verbouwen. Kies zelf hoeveel actie je wilt ondernemen om je huis zo prettig mogelijk te maken. Met behulp van de zogenaamde vijf elementen zoeken we naar de juiste balans in huis of in een kamer.

 

Elementencyclus.jpg

Feng Shui werkt met energie

Allereerst bepalen we hoe de energie van het huis is. We kijken naar de verschillende gebieden in huis, de woonfuncties, de mensen die er wonen, je blokkades in dit huis. Via de leer van Feng Shui komen we er zo achter wat de ruimte nodig heeft om jou te kunnen ondersteunen.

 

Feng Shui voor de mensen

Via de plattegrond van je huis vinden we negen verschillende gebieden die elk staan voor een thema. Deze thema’s hebben betrekking op jou. Wil je dus werken aan je gezondheid, je sociale leven, je liefdesleven of zelfs je carriére, dan kan Feng Shui behulpzaam zijn. Denk bijvoorbeeld ook aan slaapproblemen, drukke kinderen of rusteloosheid.

 

Fengshui.jpg

In het algemeen helpt Feng Shui om je huis prettig te maken voor jou, maar als je wilt kan je veel verder kijken.

Feng Shui als levenswijze

Stel dat je Feng Shui (en vooral ook Nine Star Ki) helemaal in je leven integreert, dus bij alles wat je doet Feng Shui betrekt, dan wordt het een levenswijze. Dat stadium bereik je waarschijnlijk pas als je eens een workshop, cursus of zelfs opleiding gevolgd hebt. Toch is het goed om te weten dat Feng Shui zo ver kan gaan. Het is een wijsheid zonder begin of eind en je kan het op verschillende niveaus toepassen.

 

“Het is als een soort onophoudelijk spelletje tussen mij en mijn omgeving. Dankzij Feng Shui weet ik welke invloed de omgeving op mij heeft. Het heeft me ook geleerd dat ik zelf verantwoordelijk ben voor de kwaliteit en vorm van die omgeving. Daarom zeg ik ‘Ik ben door vrijheid omgeven!’.”

Esther

(Visited 134 times, 1 visits today)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang leuke tips, nuttig advies en andere Feng Shui nieuwtjes in je mailbox. Deze nieuwsbrief wordt maximaal 8 keer per jaar verstuurd. 

Dank je wel! Je hebt je geabonneerd op de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest