Hangende tuin in de kamer

Hangende tuin in de kamer

Hang eens een plant op! Hoezo retro, maar het mag weer. Je haalt er echt de natuur mee in huis en het brengt leven in de brouwerij. Ik herinner me nog wel de geknoopte netjes rond de hangende bloempotten van vroeger en ik vond ze lelijk! Maar nu, anno 2013, combineren we weer anders met kleuren en materialen en zo wordt een hangplant weer hip.

(Foto Pinterest. Bron onbekend.)
Toegegeven, je moet ervan houden. Voel je een natuurlijke weerstand tegen teveel planten in huis? Wees dan ook terughoudend in het gebruik ervan. Toch zorgen gezonde planten hoe dan ook voor meer energie in huis. Tegelijkertijd heb je er ook een soort van bewoner bij die verzorging vereist. Vergeet dat niet!

Het nuttige met het aangename verenigen

Wel eens gehoord van het fenomeen ‘windowfarming’? Dat betekent dat je van je raam een soort broeikas maakt voor groenten en kruiden. Dat kan best leuk zijn, maar zorg wel dat het netjes en mooi blijft. Voor je het weet heb je een jungle in je huis of krijg je vochtproblemen. Bovendien mag zo’n ‘raamboederij’ niet teveel van het licht wegnemen dat je zelf ook hard nodig hebt.

Klik [HIER] voor voorbeelden van windowfarms op Pinterest.

Kruiden

Hier en daar kruiden of groenten in een (hang)pot kweken is alleen maar aan te raden. Sommige kruiden verspreiden direct een prettige geur. Behalve dat kruiden lekker zijn, hebben ze allerlei betekenissen en werkingen. Zoek dat eens op om zo heel bewust je keuze te maken! Binnen groenten kweken
Ik heb een leuke [LINK] gevonden met meer informatie over het binnen kweken van groenten en kruiden. Daar staat geschreven dat je pepers, cherrytomaatjes, basilicum of bijvoorbeeld dwergpaksoi of paprikaatjes prima in de vensterbank kan kweken.
Foto

Citroenplant met zelfgeknoopt netje.

Zelf netje knopen

Een hangpot kan je helemaal zelf maken, is dat niet leuk!? Zoek een mooie pot en knoop er een bijpassend netje bij in de juiste kleur. Ik koos voor eenvoudig henneptouw. Wil je helemaal retro gaan, ga dan eens bij de kringloop op zoek naar een echte vintage bloempot.

Foto

8 lange stukken touw (ik nam 2 meter). Onderaan samenknopen. Twee aan twee de touwtjes na een centimeter of wat, weer aaneen knopen. De touwtjes splitsen en en die weer knopen. etc. Simpel!

DIY: tutorial zelf netje knopen: http://www.nsmbl.nl/diy-een-hangplant-die-je-wel-cadeau-wil-krijgen/

Gewoon neerzetten

Wil je niet de hoogte in, dan kan je ook gewoon planten in pot neerzetten. De plek, de vorm, de grootte en de hoeveelheid groen die zijn aan te raden, verschillen per situatie. Zoals gezegd: Een plant is altijd goed om de sfeer te laten opleven.ps. Niet vergeten water te geven 😉

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/11192741/?claim=bpxwqv553qe”>Follow my blog with Bloglovin</a>

 

(Visited 1.418 times, 1 visits today)

1 Reactie

  1. Celtic

    It`s really useful! Thank you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang leuke tips, nuttig advies en andere Feng Shui nieuwtjes in je mailbox. Deze nieuwsbrief wordt maximaal 8 keer per jaar verstuurd. 

Dank je wel! Je hebt je geabonneerd op de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest