Hoe boeren gaan twijfelen na het huisbezoek in Boer Zoekt Vrouw

Hoe boeren gaan twijfelen na het huisbezoek in Boer Zoekt Vrouw

Oeh, spannend. Pas als de boeren uit Boer Zoekt Vrouw een vrouw hebben gekozen, mogen ze hun huizen zien. Heel interessant wat er dan gebeurt, want bij het binnentreden van hun huizen wordt ineens heel veel meer zichtbaar van de persoon die ze kozen. Dit is zó waar Feng Shui over gaat, dus ik zat op het puntje van m’n stoel.

Vol verbazing staat Jan naar de enorme kattentoren in het midden van het huis van Rianne te kijken. “Zitten die katten hier ook wel eens in zo?”, vraagt hij verwonderd. Het antwoord is bevestigend: “Ja, helemaal boven in”. Ah, ze heeft dus katten en wat voor katten! Die éne heeft zowat de omvang van een tijger en deinst er niet voor terug om over het knuffelende paartje op de bank heen te lopen. Jan zegt hierover tegen de kijker: “Ik ben boer he, beesten in de stal”.

Aan de muur hangt een hele grote foto van Rianne in een innige pose met een man. Haar overleden partner. Ja, want hoewel dit nauwelijks ter sprake kwam gedurende de logeerweek, is dit wel een groot thema in haar leven. “Ja, of ze het helemaal afgesloten heeft dat weet ik eigenlijk niet”, zegt Jan vertwijfeld.

Ondertussen geeft de inrichting, de kleuren en de keuze voor de stijl nog zó veel meer informatie over iemand. Rianne lijkt praktisch en doelgericht ingesteld met haar grijs/wit/beige inrichting en dito nieuwe keuken. Redelijk strak en opgeruimd. Een keuken met een verhaal overigens, want tussen het uitzoeken en plaatsen ervan overleed haar eerste grote liefde.

Boer Geert loopt weer tegen heel andere zaken aan. Bij hem en Hetty is het effect dat een huis kan hebben bijna een karikatuur, omdat de verschillen tussen hen beiden ineens heel groot lijken te zijn. Hij had nooit vermoed dat Hetty in een penthouse zou wonen met een tip top en super-de-luxe inrichting. Alles compleet en tot in de puntjes afgewerkt. “Ik ben er ondersteboven van”, verzucht Geert en hij spreekt voor de camera z’n twijfel uit of hij wel de juiste keuze heeft gemaakt. Even later zit de boer tussen de hele familie aan een lange en deftig gedekte tafel met chique servies.

Boer Theo schuift aan bij de dochter en moeder van Nancy in haar eengezinswoning. Terwijl hij zich settelt, vraagt hij ineens of hij wellicht op een vaste plek van iemand ging zitten. “Soms heeft ieder z’n vaste plek, toch?”. Waarop Nancy zegt dat ze geen vaste plekken hebben. “Die moet jij nog creëren”, zegt ze terwijl ze een bemoedigend klopje geeft. Ooh, een duidelijke boodschap Theo!

Ik had bij het zien van haar lichte huis het idee dat ze een veel zachtere inborst had dan ze bij Theo op de boerderij liet zien. Althans voor de camera dan, want ze was toch vrij stellig over haar twijfel. Het beeld kwam even naar voren alsof ze een ‘tante’ was die precies weet wat ze wil, maar misschien was het juist voorzichtigheid en zelfbescherming om zich niet zomaar kwetsbaar op te stellen.

Voor mij was het smullen deze aflevering. Ik vind het geweldig om te zien hoe het werkt met huizen en wat ze zeggen over hun bewoners. Door de boeren (met camerateam!) in hun huizen te ontvangen, lag de ziel van de gekozen vrouwen ineens bloot. Dat leverde soms heel kwetsbare momenten op en zelfs twijfel. Spannend en interessant en hopelijk leven ze nog lang en gelukkig.

Esther

(Visited 78 times, 1 visits today)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang leuke tips, nuttig advies en andere Feng Shui nieuwtjes in je mailbox. Deze nieuwsbrief wordt maximaal 8 keer per jaar verstuurd. 

Dank je wel! Je hebt je geabonneerd op de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest