Het Feng Shui energielabel om te zien hoe energiek je huis is

Het Feng Shui energielabel om te zien hoe energiek je huis is

Aan elk gebouw in Nederland hangt sinds het begin van dit jaar een zogenaamd energielabel. Omdat het nu verplicht is, heeft de overheid elk huis in Nederland een zomaar labeltje toegekend aan de hand van bekende gegevens over de energiezuinigheid van het huis. Beetje nattevingerwerk dus. Dat bracht mij op het idee om een andersoortig energielabel te bedenken, namelijk het Feng Shui energielabel. Dat werkt alleen wel andersom, want hoe meer energie hoe beter!Dus, bekijk hoe energiek jouw huis is en ken zelf het Feng Shui energielabel toe.

In de Feng Shui gaan we er juist vanuit dat energie overvloedig aanwezig is en dat je er rijkelijk gebruik van kan maken. Dus in plaats van te zien hoe zuinig je huis is, wil ik je aanmoedigen om met een Feng Shui blik naar je huis te kijken en eens te kijken hoe energiek je huis is. We kijken niet naar dubbele beglazing of de mate waarin je huis geïsoleerd is, voor ons energielabel kijken we naar de bewegingsvrijheid in je huis of in hoeverre het echt bij jou past. Het echte energielabel kent categoriën van A tot en met G, waarbij A het groenst is. Ook bij het Feng Shui energielabel is A de beste score, dan heb je een maximaal energiek huis.Dit is natuurlijk een knipoog naar het energielabel van de overheid, maar het laat wel een beetje zien hoe het werkt met energie in je huis volgens Feng Shui. Natuurlijk is het goed om rekening te houden met onze planeet, dat staat buiten kijf. Dit label laat alleen maar zien dat alles energie is, niet alleen dat wat uit het stopcontact komt. Dat is waar Feng Shui over gaat en de grap is dat wij een energietekort meestal juist willen oplossen.Dit label mag je trouwens zelf toekennen, dat ga ik niet voor je doen. Eh ja, het is  ook enigszins op basis van nattevingerwerk, dat wel. Door je huis te beoordelen aan de hand van de Feng Shui Energielabel Beoordelingskaart, kun je zelf bepalen welk labeltje aan jouw huis hangt.

Werkwijze

In elk van de negen vakjes staat een te beoordelen onderdeel van de checklist. Geef elk onderdeel een cijfer op basis van je eigen gevoel en ervaring. Bij een voldoende (zes of hoger) mag je het vakje aanvinken. Tel als je klaar bent de vinkjes. Heb je negen vinkjes, dan heb je een A. Heb je 8 vinkjes, dan heb je een B. Bij zeven vinkjes heb je een C, enzovoort. Download de beoordelingskaart via de link hieronder:

fs_energielabel.pdf

Download File

LET OP!: 

Dit Feng Shui Energielabel is een knipoog naar het landelijke Energielabel. Het resultaat geeft niet meer dan een globale indicatie van hoe energiek een woning is. 
Foto
(Visited 86 times, 1 visits today)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang leuke tips, nuttig advies en andere Feng Shui nieuwtjes in je mailbox. Deze nieuwsbrief wordt maximaal 8 keer per jaar verstuurd. 

Dank je wel! Je hebt je geabonneerd op de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest