Hoe energiek is jouw huis? Vijf vragen aan jezelf.

Hoe energiek is jouw huis? Vijf vragen aan jezelf.

Een industrieterrein als vakantiebestemming. Het zal niet snel in je opkomen. ‘Nee, duh. Logisch.’, hoor ik je denken, maar waarom is dat dan zo logisch? Het is lastig met feiten te verklaren, maar het gevoel is wel degelijk echt. Dat gevoel is als het ware je innerlijke en persoonlijke meetinstrument van de energie van de plek. Hoe beoordeelt jouw innerlijke meter de energie je eigen huis? Vijf vragen die je jezelf kan stellen om daar achter te komen. 

Deze vragen  helpen je om je bewust te worden van de energie van je huis. Bedenk bij elk antwoord of je er tevreden mee bent. Soms is een situatie nou eenmaal niet of heel lastig te veranderen, maar bekijk altijd of er ruimte voor verbetering is. Succes!

Wat is je stemming bij thuiskomst?

Bij thuiskomst voel ik me welkom geheten door de groene omgeving. Bovendien word ik erg creatief van de dingen om me heen. Wat gebeurt er met jou als je de oprit oprijdt? Verandert je stemming? Zo ja, is dat dan positief of negatief? Thuiskomen is een routine waar je niet altijd bij stilstaat, maar probeer dat eens te doen. Ga na of je stemming überhaupt verandert. Als dat niet het geval is, kan je door naar de volgende vraag. Misschien merk je vanaf nu op dat je nukkiger of juist blijer wordt als je thuiskomt. Probeer te achterhalen waardoor dat komt, dat is nuttige informatie waar je wat mee kan.

Wat wil je veranderen aan je omgeving?

Stel je woont in een computerspel en je kan met één druk op de knop je eigen buurt inrichten. Wat zou je direct veranderen aan je huidige omgeving? Kijk je uit op een blinde muur van een grote bedrijfshal, kijken er tientallen flatbewoners in je tuin of staat er een hoogspanningsmast naast je huis? Dan heeft dat invloed op jouw woongenot. Helaas valt daar in real life weinig aan te veranderen. Dit zijn feiten die je voor lief moet nemen, maar waarvan het wel goed is er bewust van te zijn. Alleen dan kan je oprecht kiezen of je hier wilt wonen of niet. Je kan de invloed van buiten hooguit verminderen door te werken met gordijnen of het aanplanten van bomen bijvoorbeeld.

Heb je een boos of blij huis?

“Ik vind ons huis zo lief”, zei mijn zoon onlangs. Hij voelt zich kennelijk fijn thuis, anders zegt een kind niet zoiets. Eerder die week had mijn oudste zoon een oordeel over een middelbare school in de stad: “Dat is vast een boze school, het ziet er zo streng uit”. In beide gevallen begreep ik precies wat ze bedoelden. Door de gemoedstoestand van een gebouw te beoordelen heb je al een indruk van de sfeer. Er is wat fantasie voor nodig, maar wat is de gemoedstoestand van jouw huis? Door er zo’n stempeltje op te plakken geef je jezelf veel informatie over de algehele sfeer van je huis. En kom je er niet uit, vraag het een kind.

Hoe graag ben je thuis?

Oke, niemand is hetzelfde, maar ook reislustige types vinden het fijn om thuis te komen. Hoe graag ben je thuis. Lukt het je om met plezier een weekend thuis te blijven bijvoorbeeld? Misschien heb je telkens de neiging om weg te willen. Vraag je dan af waarom dat is. Thuis is een plek waar je tot rust moet kunnen komen. Als de reden om weg te willen is dat je het (t)huis wilt ontvluchten, dan wordt het tijd om de oorzaken aan te pakken. Ik denk even aan de bouwvallige huizen uit dat programma ‘Help mijn man is klusser’. Maar wellicht zijn er meerdere redenen waarom je liever niet thuis blijft.

Hoe gaat het met je?

Als iemand vraagt hoe het met je gaat, is het antwoord vaak automatisch: “Goed”. Maar hoe gaat het echt met je? Hoe fit ben je en hoe vaak ben je verkouden? Wat is je stemming? Ben je meestal blij of vaak zwaarmoedig? Ik wil niet zeggen dat (geestelijke) gezondheidsproblemen via je huis zijn op te lossen, maar je huis kan wel een rol hierin spelen. Misschien is de ventilatie op je slaapkamer slecht waardoor je slecht slaapt of doen de donkere kleuren van het interieur afbraak aan je blije gemoed. Het klimaat van je huis kan zomaar gelinkt zijn aan je eeuwige verkoudheid bijvoorbeeld. Het kan om hele subtiele dingen gaan, die wel z’n uitwerking hebben. In je huis zou je fit, blij en ongeërgerd moeten kunnen wonen.

 

[Lees deze blog bij House of Awareness over het herkennen van de energie van spullen.]
(Visited 57 times, 1 visits today)

2 Reacties

  1. Dewie

    Hi.
    Ik heet Devie,ben de owner van een fengshui garden.

  2. perla

    ik vind het heel fijn omdat te weten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang leuke tips, nuttig advies en andere Feng Shui nieuwtjes in je mailbox. Deze nieuwsbrief wordt maximaal 8 keer per jaar verstuurd. 

Dank je wel! Je hebt je geabonneerd op de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest