Je huis als factor van geluk

Je huis als factor van geluk

Negen tips voor meer woongeluk

Woongeluk en levensvoldoening zijn rechtstreeks aan elkaar verbonden. Sterker nog, je huis schijnt één van de drie factoren te zijn van persoonlijk geluk. Hoe Feng Shui is dat! Deze feiten staan te lezen in een artikel over woongeluk in het Eigen Huis Magazine van juni 2013. Je geluk straalt af op het uiterlijk en de sfeer van je huis, maar andersom werkt het ook. Je huis draagt bij aan je geluk. Daarom hier enkele tips om via je huis aan je geluk te werken. 

 

Iemand die z’n leven goed op orde heeft, laat dit als vanzelf zien in een opgeruimd en gestructureerd huis. Dat gaat praktisch zonder moeite. Maar, heb jij nou toevallig je zaakjes net even niet helemaal op orde? Geen nood, met onderstaande tips pak je via je huis je eigen geluk of levensvoldoening aan. Je moet er misschien even de discipline voor zien op te brengen, maar weet dus dat je jezelf kan helpen door tijd voor je huis te nemen.

Woontips voor een gelukkiger leven:

  1. Ruim op en maak schoon. Poets je huis en je voelt jezelf ook weer fris. Heeft dat uitleg nodig? Inkoppertje, nietwaar?
  2. Stop met verlangen naar meer en beter! Kijk thuis eens om je heen en tel je zegeningen. Zoek drie eigenschappen, onderdelen of spullen in je huis waar je ontzettend dankbaar voor bent. Sta daar even bij stil.
  3. Geef je huis een cijfer voor woongeluk. Vergeet de marktwaarde van je huis, maar druk je persoonlijke waardering voor je huis uit in een andere waarde dan euro’s. Tevreden? Of valt er winst te behalen?
  4. Geef je huis een plekje op je planning, zoals dat je ook tijd neemt om jezelf te verzorgen. Plan tijd voor huishoudelijk werk, opruimen en onderhoud.
  5. Laat het huis echt bij je passen door het een uitdrukking van jezelf te laten zijn. Dan kan je ook echt jezelf zijn thuis. Verwijder of vervang spullen waar je geen goed gevoel bij hebt. Denk aan gekregen spullen of meubilair dat je alleen maar kocht omdat het (ooit) trendy was.
  6. Gun jezelf eens een opkikker of een uitspatting, gewoon omdat jij het verdient. Zorg voor een bos vrolijke bloemen of vul je huis met de geur van zelfgebakken taart.
  7. Geef je huis de sfeer die je zoekt. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan vrolijkheid, gezelligheid of geborgenheid, haal dat dan met accessoires in huis. Geuren (etherische oliën), kaarsen, bloemen, kussentjes of andere creatieve decoraties kunnen veel bewerkstelligen.
  8. Maak of verwijder alles wat kapot is. Niets is vervelender dan een deurklink die er steeds weer uit valt of een klok die maar niet op tijd loopt. Het houdt je op en het blokkeert. Het zijn soms kleine oneffenheden die grote energieslurpers kunnen zijn. Gewoon oplossen dus!
  9. Bekijk eens hoeveel licht er eigenlijk in je huis valt. Donkere ruimtes geven minder energie dan lichte ruimtes. Doe desnoods geregeld een lamp aan, ook al is het tegenwoordig niet echt ‘verantwoord’ om zomaar lampen aan te doen overdag. Als het jou energie geeft, is het ’t waard!

Veel succes met gelukkig zijn of worden en mocht jij ook nog tips hebben voor woongeluk, dan hoor ik ze graag!

(Visited 223 times, 1 visits today)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang leuke tips, nuttig advies en andere Feng Shui nieuwtjes in je mailbox. Deze nieuwsbrief wordt maximaal 8 keer per jaar verstuurd. 

Dank je wel! Je hebt je geabonneerd op de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest