Bron: unsplash.comNine Star Ki…

…is een van de oudste astrologievormen
…geeft inzicht in mensen
…komt oorspronkelijk uit China
…bestaat zeker 4000 jaar
…wordt gebruikt bij Feng Shui advies

 

Nine Star Ki is astrologie

Nine Star Ki is misschien wel de oudste en meest eenvoudige vorm van astrologie. Het geeft als het ware informatie over de tijdsgeest van dit moment. Daarin wijkt het af van de Westerse vorm van astrologie, want geboorteplek en -dag zijn minder relevant. Het gaat om de grote lijnen, de lange termijn, capaciteiten en valkuilen in het algemeen. Daarom kijken we vooral naar het geboortejaar en de maand.

 

De Ba Gua geeft een overzicht van de negen leefgebieden.Nine Star Ki voor zelfkennis

Echt, kennis van je elementen geeft zelfinzicht. Het leert je waarom iets je zo gemakkelijk af ging of waarom je faalde. Het vertelt je waar je goed in bent en waar je valkuilen zijn. Weet wat je aantrekt en afstoot, dus wat je energie oplevert en wat je energie kost. Dit geldt voor situaties, relaties, gedrag en locatie.

 

Nine Star Ki en het getal negen

De naam Nine Star Ki is een beetje verwarrend omdat we bij het maken van een horoscoop niet meer kijken naar de sterren. Hoewel er wel sterren ten grondslag liggen aan de leer, kijken we naar de vijf elementen die ook bij Feng Shui worden gebruikt. Deze vijf elementen (water, hout, vuur, aarde en metaal) zijn weer opgedeeld in 9 deelelementen. Zo is de negenvoudige cyclus ontstaan.

 

“Van de kracht van Nine Star Ki ben ik volledig overtuigd! Het is zo ongelofelijk oud en zoiets kan de tijd alleen maar overleven als het werkt. Er zit zoveel wijsheid achter deze oude leer! Ervaring heeft me geleerd dat Nine Star Ki klopt en dat het mensen echt kan helpen.”

Esther

Schrijver en Feng Shui coach

Nine Star Ki is cyclisch

In feite vertegenwoordigen de negen elementen soorten energie. Het is net zoiets als het voelbare verschil van de seizoenen, maar dan dus in negen verschillende nuances. Er bestaan grote en kleine cycli, maar wij houden voornamelijk rekening met de maandelijkse, jaarlijkse, negenjaarlijkse en 81 jaarlijkse cyclus.

Nine Star Ki voor je huis

Door Feng Shui en Nine Star Ki te combineren, kom je tot maatwerk. Nine Star Ki geeft veel informatie over de eigenschappen en behoeften van mensen waarmee je bij de inrichting rekening houdt. Je kan zelfs zien op welke plekken in huis je de meeste energie opdoet en waar dat minder is. Zo weet je bijvoorbeeld waar je het beste kan slapen.

(Visited 562 times, 1 visits today)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang leuke tips, nuttig advies en andere Feng Shui nieuwtjes in je mailbox. Deze nieuwsbrief wordt maximaal 8 keer per jaar verstuurd. 

Dank je wel! Je hebt je geabonneerd op de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest