Ontroerende afscheidsbrief aan afgebrand huis

Ontroerende afscheidsbrief aan afgebrand huis

Nietsvermoedend loop ik gehaast langs een bouwval in de stad als mij ineens de woorden ‘DAG LIEF HUIS’ opvallen. Deze woorden treffen mij rechtstreeks in mijn Feng Shui hart. Vorig jaar werd dit pand door een uitslaande brand verwoest en nu lees ik een openhartige brief van de getroffen bewoner. Het is een brief aan het huis; een afscheidsbrief. Het staat levensgroot geschreven op de planken waarmee het krot is dichtgetimmerd. Tragisch, pijnlijk en tegelijkertijd ontroerend mooi.

 

Bestand 16-04-15 11 01 53

 

DAG LIEF HUIS nr 18

 

Met jou zijn een heel leven aan herinneringen vergaan

Ik wil je gewoon laten weten, wat dat met mij heeft gedaan!

Alles wat mij tot “ik” heeft gemaakt

Ben ik met jou kwijtgeraakt

Tussen jou muren voelde ik me veilig

Maar voor sommigen is blijkbaar niets heilig

Ik neem nu afscheid voorgoed

Ik wil, dat je weet wat dat met mij doet!

DAG LIEF HUIS.

 

 

Nène

 

Je huis als uiting van jezelf

Ik ken het verhaal van deze bewoner niet, maar de brief laat zo zien hoe verbonden je kan zijn met een plek. Niet zomaar een plek, maar je huis. Een paar muren, ramen en een deur, maken nog geen huis, het gaat vooral om de inhoud. Wat je erin zet, de ziel die je erin legt. Kijkend naar het achtergebleven verwoeste en zwartgeblakerde karkas van dit huis, wordt me dat ineens intens helder. De ziel is eruit.

Het allerbeste voor Nène

Ik hoop dat het goed gaat met Nène en dat ze (of hij?) een fijne nieuwe plek weer heeft gevonden, waar hij of zij zich opnieuw ongedwongen thuis kan voelen.

Steek Nène ook een hart onder de riem

Wie weet leest Nène dit ooit en ziet ze dat haar brief iets teweeg heeft gebracht. Daarom vraag ik je om hieronder niet te reageren op deze blog, maar op de brief die ze aan haar huis schreef. Steek Nène ook een hart onder de riem.

Sterkte Nène!

 

(Lees hier het nieuwsbericht van de brand in TCTubantia.) 

(Visited 143 times, 1 visits today)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang leuke tips, nuttig advies en andere Feng Shui nieuwtjes in je mailbox. Deze nieuwsbrief wordt maximaal 8 keer per jaar verstuurd. 

Dank je wel! Je hebt je geabonneerd op de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest