Tien Feng Shui bedrijventips

Tien Feng Shui bedrijventips

Het is mooi om te zien dat steeds meer ondernemingen Feng Shui durven in te zetten voor hun bedrijf. Met Feng Shui creëer je een prettige werkomgeving, bovendien kan je het inzetten om de klantenrelaties, de verkoop of bijvoorbeeld de financiële gezondheid te versterken.

Nog niet zo lang geleden stond er een artikel in TCTubantia over hoe het transportbedrijf Raben uit Winterswijk hun bedrijfspand Feng Shui hebben aangepast. Een citaat van de directeur uit dat artikel luidt: “We zien dat het werkt (…) mensen voelen zich prettiger in de nieuwe werkomgeving. Het ziekteverzuim was al laag, maar is nu nog lager.” Volgens hem maken ook andere grote en bekende concerns gebruik van Feng Shui in hun bedrijf.

De kracht van de eenvoud

Feng Shui kan met oplossingen komen die bijna te logisch of te simpel lijken en toch kwam niemand er eerder op om te doen. Het oeroude systeem achter Feng Shui geeft op een hele heldere manier inzicht in hoe de zaken er voor staan en wat nodig is voor een betere balans. De eerste oplossingen die dan komen bovendrijven zijn meestal zeer simpel uit te voeren. Achter Feng Shui gaat echter een hele diepe wijsheid schuil en wie wil, kan zich steeds een laag verder verdiepen in de relatie tussen mens en omgeving. Daarvoor is echter een grondige analyse van de omgeving nodig. Hoe grondiger de analyse of hoe complexer de problematiek en hoe groter de wil om te veranderen; hoe ingrijpender de oplossing zal zijn. Wie het liever simpel houdt, kan zich beperken tot onderstaande tips. Feng Shui is een gelaagd systeem en het bied voor ieder wat wils.

Tien Feng Shui bedrijfstips

  1. Hoe toegankelijker je bedrijf is, hoe groter de successen zullen zijn. Zorg voor een goede vindbaarheid en een duidelijke entree. Dat geldt ook voor internetbedrijven.
  2. De entree en de receptie geven bezoekers de eerste indruk. Die is bepalend voor het verdere succes. Zorg dus dat het klopt.
  3. Wie zich veilig en geborgen voelt op de werkplek, aan het bureau, en tegelijkertijd voldoende overzicht heeft, presteert beter.
  4. Hoe meer daglicht, hoe beter de prestaties. Verkies daglicht boven kunstverlichting. Zorg voor voldoende ramen of kies desnoods voor volspectrum verlichting (kunstlicht dat daglicht simuleert).
  5. Planten geven een ruimte een positieve stimulans, ze staan bovendien voor groei en vernieuwing. Met dorre en afgestorven planten bereik je het tegenovergestelde. Zorg dus voor gezonde planten.
  6. Je voelt je beter op een werkplek die bij je past. Geef daarom enigszins gehoor aan persoonlijke voorkeuren en laat enkele persoonlijke spullen toe.
  7. Innovatie, vooruitgang en groei bereik je met vooruitkijken. Doseer daarom het aantal zichtbare herinneringen aan de bedrijfshistorie.
  8. Frisse buitenlucht geeft een prettiger gevoel dan een binnenklimaat dat alleen wordt gereguleerd door een klimaatbeheersingssysteem. Zet daarom geregeld een raam of deur open om te luchten.
  9. Donkere archiefruimtes of grote serverruimtes zorgen voor een bedompte, stoffige en negatieve sfeer. Zorg voor voldoende (dag)licht en beweging door bijvoorbeeld de ruimte geregeld te gebruiken. Houdt deze ruimtes goed schoon.
  10. De frontoffice heeft een filterende werking op wat er binnenkomt. De directeur kan daarom het best zo ver mogelijk bij de ingang vandaan zitten om overwicht en overzicht te behouden.
(Visited 17 times, 1 visits today)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang leuke tips, nuttig advies en andere Feng Shui nieuwtjes in je mailbox. Deze nieuwsbrief wordt maximaal 8 keer per jaar verstuurd. 

Dank je wel! Je hebt je geabonneerd op de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest