12 ideeën om de vogeltjes je tuin in te lokken voor meer woongenot

12 ideeën om de vogeltjes je tuin in te lokken voor meer woongenot

Roodborstjes, pimpelmezen en zo nu en dan een Vlaamse gaai; de meeste mensen worden wel blij van tuinvogels. Ze brengen hoe dan ook beweging in een stille wintertuin of op een balkon. Je kan die beweging bewust gebruiken om wat reuring te veroorzaken rondom je huis. Tuinvogels kan je lokken met vogelvoer en daar zijn veel creatieve manieren voor. Lees verder voor 12 inspirerende ideeën en uitleg over het nut van vogels om je huis.

Vogels brengen beweging

Foto

Lok vogels naar het terras voor het raam van de kamer en naast de uitbouw. Foto: www.bouwtekening-maken.nl

 

Vogeltjes op je tuintafel zijn niet alleen gezellig, maar in sommige gevallen zelfs nuttig. De onregelmatige vorm van je huis zorgt soms voor ‘dode’ hoekjes aan de buitenkant waar je moeilijk kan komen en waar niets gebeurt. Dat kan komen door een uitbouw, erker of de speelse vorm van de architectuur van je woning. Een veel voorkomend geval is de uitgebouwde lange keuken achter het huis, waardoor er tussen het raam van de kamer en de nieuwe uitbouw een terras ontstaat waar met een beetje pech in de winter niemand komt. Soms rekenen we in de Feng Shui dit soort plekken zelfs mee als onderdeel van je huis, in plaats van je tuin, dus is het beter om er ‘stilstand’ te voorkomen. Vogeltjes zijn dan een uitkomst. Ze maken de situatie als het ware weer wat zachter of noem het levendiger. De mogelijkheden om vogels te trekken zijn legio. Hieronder vind je 12 inspirerende ideeën en leef je uit!

12 creatieve ideeën om vogels te voeren

(Visited 2.925 times, 1 visits today)

1 Reactie

  1. Maureen Froon

    Wauw, stuit net pas op deze blog maar wat een leuk artikel! Toevallig een soortgelijk vogelhuisje gekocht als op foto #4, ben er helemaal gek van!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang leuke tips, nuttig advies en andere Feng Shui nieuwtjes in je mailbox. Deze nieuwsbrief wordt maximaal 8 keer per jaar verstuurd. 

Dank je wel! Je hebt je geabonneerd op de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest