Vijf Feng Shui tips voor op vakantie

Vijf Feng Shui tips voor op vakantie

In balans en ongeremd vakantie vieren 

Picture

Wie op vakantie is, is weg van huis. Voor je het weet betekent het ook ‘weg bij jezelf’. Vaak gaan we juist op vakantie over onze eigen grenzen, om daarna thuis weer te moeten afkicken of zelfs te moeten lijnen. Dus hoe vind je de balans tussen lekker ongeremd vakantie vieren en toch bij jezelf blijven? 

Fotowww.freeimages.com

Tip 1: rustige slaapplek
Onderzoek of je op je verblijfplek echt tot rust kan komen, of dat er allerlei stoorzenders zijn. Dat geldt voor zowel de camping als een kamer in een hotel of een appartement. Een goede nachtrust is super belangrijk om lekker in je vel te blijven zitten. Het is nooit zoals thuis, dat weet je van tevoren, maar als je nu al ziet dat je geen raam kan openzetten, of dat de ventilator over je bed blaast, dat je last gaat krijgen van knipperende neonreclame of dat er bij de tent van de buren wel heel veel kratjes bier staan opgestapeld… besluit er dan wat aan te doen.

Voor kampeerders heb ik nog wat ‘padvinderstips’: zoek een schaduwrijke plek, zet je tent (of caravan) niet teveel in de wind, ga niet op het laagste punt staan want dan krijg je natte voeten bij teveel regen en zorg voor een egale en ondergrond die waterpas is. Is de ondergrond niet recht overigens, zorg dan dat je met je hoofd op het hoogste punt ligt, dat slaapt een stuk beter!

In een appartement of hotel kan je nog denken aan storende spiegels of naargeestige schilderijen aan de muur die ‘s nachts een eigen leven lijken te gaan leiden. Haal die schilderijen gewoon van de muur en hang bijvoorbeeld een handdoek voor de spiegel.

Tip 2: De invloeden van je voorgangers verwijderen
Ken je dat, dat je de zweetvoetenlucht van je voorgangers nog ruikt in de hotelkamer? Mensen laten altijd een invloed achter of dit nu met je zintuigen waarneembaar is of niet. Deze sporen kan je verwijderen door bijvoorbeeld letterlijk papiertjes te rapen van het kampeerterrein of door je kamer grondig te luchten. Zwaai in gedachten je voorgangers nog even vriendelijk uit zodat er vanaf nu alle ruimte is voor jou!

Tip 3: Alles uitpakken
Het is dus tijd om je eigen energie hier neer te zetten zodat je een tijdelijk thuis creëert waar je kan bijkomen van alle uitspattingen deze vakantie. Laat niet na om eerst alles in gereedheid te brengen vanaf het eerste moment dat je aankomt. Voor je het weet heb je het uitpakken uitgesteld tot over de helft van je vakantie zodat je het langzamerhand zinloos gaat vinden om nog uit te pakken. Je vakantie begint echt met een goed ingerichte tent of een uitgepakte koffer. Maak het gezellig als je daarvan houdt met een bloemetje of een geurkaars of wat dan ook bij je past. Maak er je eigen nestje van.

Tip 4: Houd je nestje schoon
Rommel maakt moe, frustreert en bezorgt onrust. Ook op vakantie… al ligt de irritatiegrens dan door je ontspannen toestand misschien wat hoger. Probeer de boel toch zo netjes mogelijk te houden zodat je niet struikelt over schoenen en boeken of moet zoeken naar kledingstukken.  Veeg de tent zo nu en dan eens schoon, stop vieze was weg in een speciaal vak van je reistas of in een plastictas. Stel afwas op de camping niet te lang uit en maak je bed op als je in een appartement verblijft. Alles voor maximaal vakantieplezier!

Tip 5: Ken je grenzen
De kans is groot dat je juist op vakantie over je grenzen gaat. Is het niet door een te lange wandeling dan misschien wel door teveel alcohol op dat gezellige feestje. Gelukkig heb je met de tips van hierboven net een eigen nestje gecreëerd waar je van dit soort losbandigheid kan bijkomen. Dus gun jezelf eens een uitspatting en accepteer dat je hiervan misschien de volgende dag de tol moet betalen. Als je bewust bent van je grenzen en het feit dat je ze overschrijdt, kan je rekening houden met het feit dat je hersteltijd nodig zult hebben. Als je zo genoeg rekening met jezelf houdt, blijf je ondanks je uitspattingen toch in balans.

En dan natuurlijk de laatste en belangrijkste vakantietip: GENIET!


(Visited 30 times, 1 visits today)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang leuke tips, nuttig advies en andere Feng Shui nieuwtjes in je mailbox. Deze nieuwsbrief wordt maximaal 8 keer per jaar verstuurd. 

Dank je wel! Je hebt je geabonneerd op de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest